Wat fijn dat je weer ons blog gaat lezen. Vorige week hebben we het in onze blog gehad over de verschillende kampen in de onderwereld en de Turtlebende. Deze week gaan we het hebben over de slachtoffers die gevallen zijn en de vermoedelijke opdrachtgevers hiervan. We gaan het ook hebben over een bende in Nieuwegein die waarschijnlijk een groot deel van deze liquidaties heeft uitgevoerd.

De slachtoffers:

In een periode tussen begin 2016 en eind 2016 zijn er op verschillende plekken in Nederland en ook in het buitenland veel slachtoffers gevallen. Deze slachtoffers hadden allemaal te maken met de verdwenen drugs in een loods in Antwerpen. Doordat er zoveel slachtoffers door liquidaties werden gepleegd was de politie van Nederland maar ook van België radeloos. Er zijn zelfs krantenartikelen verschenen dat de drug in beslag is genomen door de douane. Dit is nooit bevestigd door de autoriteiten. Het was meer de bedoeling om de boel te sussen en het voorkomen van meer slachtoffers. Het heeft allemaal niet geholpen en de oorlog gaat hedendaags nog steeds door.

Veel handlangers van Gwenette  m. en Benoauf zijn door wraak op elkaar koud gelegd. Het was net een schaakspel staat er in het parool op 26 december 2016. De stappen die de bendes namen waren omstebeurt. Wanneer er iemand van het kamp van Gwenette werd geliquideerd duurde het niet lang voor dat er terug geslagen werd. Enkele weken later viel er aan de andere kant ook doden. Het draaide allang niet meer om de drugs, maar om wie de grootste en de machtigste was in Nederland.

Op het internet speculeerde er meerdere crime sites met informatie over de vermoedelijke daders en slachtoffers. Veel van deze sites waren erg populair. De reacties die er geplaatst werden, waren ook erg informaties. De justitie heeft zelfs enkele reacties in een zitting gebruikt als bewijs. Zelfs de IP adres van een van de reacties is getraceerd omdat hij of zij vermoedelijk de justitie en de politie meer kon vertellen.

Doordat er zoveel informatie beschikbaar was over de liquidaties is een van de redacteurs van de site vlinderscrime.nl geliquideerd. Dit gebeurde op 9 december 2016. Ex crimineel en hoofdredacteur van de site werd opgelegd op een parkeerplaats in Laren. Hij verliet net op dat moment een seksclub en werd overmeesterd door een golf van kogels. Hij overleed ter plekken.

Bende in Nieuwegein opgerold:

De bende genaamd 26koper uit Nieuwegein was een soort liquidatiebedrijf. De politie volgde deze bende al een jaar. Gesprekken werden afgeluisterd, ze werden gevolgd en er werd ook gelet op de uitgaven die de bendeleden deden. Op 15 juni 2016 was er genoeg bewijs en naar een aanleiding van een nieuwe liquidatie wat opkomst was, greep de politie in. Veel bendeleden werden die ochtend van hun bed gelicht. In de loods van de bende werden 60 pistools, 36 automatische wapens, 9 handgranaten, kogelwerende vesten en bergen aan munitie gevonden. De bende werkte met PGB telefoons. Dit is een soort communicatie systeem wat de justitie en politie niet af kan luisteren. Elke seconde verandert de IMEI nummer van de telefoon. Hierdoor was afluisteren onmogelijk. Naar schatting hebben ze een omzet behaald van 19 miljoen euro in het jaar 2015. De bedragen die de bende vroeg was absurd. Voor het observeren van de slachtoffers werden bedragen tussen de €40.000 en €100.000 gevraagd. Ze hebben tientallen liquidaties op hun geweten. Momenteel bevindt de bende zich in een rechtszaak. De rechtszaak wordt telkens verlengd omdat justitie telkens tegen nieuwe informatie aanloopt.

Wil jij weten waarom deze eerste liquidaties zijn gepleegd en bij wie zij hoorden, lees dan onze volgende week onze vervolg blog.

 

Bronnen: